Antena 1 dezinformeaza fumatorii de tigari electronice!

Am urmarit astazi la Observator o stire de care mi s-a facut greatza. Au afirmat ca tigarile electronice „pot” fi mai nocive decat cele clasice. De fapt asta au vrut sa scoata in evidenta, pentru ca au modificat interviurile luate exact asa cum si-au dorit.

Au intervievat pe Dna Doctor Magdalena Ciobanu, expert al Ministerului Sanatatii publice, pentru controlul tutunului la Comisia Europeana. Oare Dna Ciobanu, care ne tot dezinformeaza, cu ceva timp in urma prin Adevarul, acum la Antena 1, nu stie sau nu vrea sa spuna adevarul. Din nou ea sustine ca tigara electronica, de fapt lichidul folosit, contine glycol… si alte substante nocive. Data trecuta afirmase ca aburul tigarii electronice contine dietilen glycol (substanta toxica), aiurea… de fapt substanta era propylen glycol (folosita in industria farmaceutica la amestecul medicamentelor). Dna DOCTOR nu stie ca de ceva vreme, pentru a nu mai exista povestea cu propylen glycolul, s-a inventat lichidul pe baza de glicerina vegetala??? Dna DOCTOR nu citeste ce scriu alti medici specialisti din lumea intreaga???
Dna DOCTOR nu se uita si ea pe niste rapoarte, analize de laborator, cand face acele afirmatii…?

Ma duce cu gandul ca tot avand acea functie, a intrat prea mult in contact cu producatorii de tigari clasice. Oare acesta sa fie inceputul razboiului mediatic de care va vorbeam cu ceva timp in urma?

Poate ar trebui si parerile altor Doctori, mai in masura sa vorbeasca pe acest subiect, cel putin din punctul meu de vedere:
1. Prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie
Link: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2011/05/15/profesor-dr-pneumolog-despre-tigara-electronica/
2. Dr. Joel L. Nitzkin este Presedintele American Association of Public Health Physicians Tobacco Control Task Force
Link: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2011/04/05/doctor-de-top-sustine-tigara-electronica-in-lupta-cu-fda/

Dragi aburitori, sunt eu nebun… sau mass media incepe si in Romania sa ne intoxice, asa cum au incercat si prin alte parti. Tocmai va spusesem, ca s-a liberalizat tigara electronica prin New York, Canada… locuri in care fusese interzisa.

8 comentarii

  1. Gura presei doar pamantul o va astupa ………………..noi cu aburi de calitate si cu scule inteligente si ei buni decontatori industriei de tutun .
    Sincer banul celor de la industria de tutun poate cumpara un ziarist oricand sa fac praf rivalul . Si ce sa crezi …… ! ! ! Ziaristul si directorul de vanzari ( tutun ) sunt utilizatori inraiti de TIGAREA ELECTRONICA eGO …………………..va doresc sa va lasati de tigarile traditionale si sa va apucati de un aburit interesant , faceti pasiune de un abur de calitate .
    MULTI ABURI DE CALITARE ……………………….cu deosebit respect un inrait utilizator al modelului eGO

    • Mda… din pacate cei care habar n-au, iti imaginezi ca o sa creada tot ce le spune o televiziune sau un „doctor”… asta ma enerveaza cel mai tare

  2. Nu stiu de ce am impresia ca orice lucru bun se termina repede. Asa o sa se intample si cu tigarile electronice cand vor deveni amenintare serioasa pentru companiile producatoare de tutun. Este foarte usor sa falsifici niste teste si sa dezinformezi populatia, mai ales cei care n-au incercat si nu stiu despre ce e vorba. Ma supara foarte tare cand citesc cate un articol in care se discuta posibilitatea tigarii electronice de a fi mai daunatoare ca cea clasica. Cum e posibil sa compari asta din moment ce un individ o data trecand pe tigara electronica nu ar dori nici in ruptul capului sa mai puna gura pe tigara clasica. Pentru mine trecerea de mai bine de 5 luni pe tigara electronica a fost un fel de revelatie. In sfarsit am reusit sa observ fumatul ca pe o problema serioasa, acum fiindu-mi scarba de fumul de tigara care, este cu adevarat nociv. Daca o luam altfel, exista momente in viata unui fumator cand chiar si pe acesta il deranjeaza fumul de tigara, in schimb la tigara electronica nu se intampla asta. Nu vad de ce s-ar interzice tigara electronica avand in vedere ca nu deranjeaza pe nimeni, desi totusi este interzisa in anumite tari pe nu stiu ce motive absolut idioate. Daca v-a veni o lege de la UE cu privire la interzicerea tigarii electronice, tarisoara noasta va fi prima care o va adopta, ca de trebuie sa facem pe plac. In final nu ne ramane decat sa speram…

    • Bogdan, 100% de acord cu tine… mai putin partea cu speratul, de la final. Eu nu vreau sa speram ci sa ne mobilizam cand va fi cazul. Asa au facut si englezii, pentru ca a fost in Parlamentul lor o lege care urma sa interzica tigara electronica. Au semnat petitie peste 200 de mii de oameni si legea nu s-a mai dat. Si americanii au prostestat la New York unde se interzisese tigara electronica si au reusit sa schimbe acest lucru. Nu trebuie ca noi, romanii doar sa speram… nu putem fi calcati in picioare de cei pe care noi i-am pus in functii. 😉 Parerea mea.

    • exact! Asa cum au devenit automobilele electrice pentru cele clasice, pe benzina si motorina…

  3. […] am vazut si eu campania anti tigara electronica. Am fost si sunt foarte revoltat pe cele spuse atat de cei de la stiri cat si de aceea persoana […]

  4. Va informez ca am mai facut un progres ! ! ! Inca doua famili ce au in componenta 4 fumatori le-am initiat in tainele fumatului electronic.Va sfatuiesc sa imi urmati exemplu , ma pot lauda ca pana in prezent am decurajat 75 de persoane sa mai fumeze clasic ………… faceti si voi la fel . Nu fac parte din staful forumului sunt doar nu simplu utilizator inrai de tigara e-GO………………… Va doresc multi aburi de calitate si poate facem si noi emisiunea noastra daca nu vom reusi sa o punem pe sticla o vom posta pe Youtube….Facebook …..prieteni in mail astept o initiativa din partea forumului si sigur va iesi ceva interesant . Cu mult drag marcelsimion , MULTI ABURI DE CALITATE ………………

  5. Imi aduc bine aminte cand televiziunile si chiar la cinematografe inainte de inceperea filmelor se difuzau spoturi publicitare pentru diferite maci de tigari cum ar fi Kent Marlboro samd. Acum ce fac?, nu mai sunt platite si au intors foaia boicotand-u-le?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu