Comparatie intre plasturi, tigara electronica si guma Nicorette

Suntem fumatori si am devenit dependenti de acest lucru. Cu totii ar trebui sa stim ca dependenta de tigara este data de nicotina. Din acest motiv toate „medicamentele” anti-fumat livreaza consumatorului doza de nicotina necesara satisfactiei lui.

Pentru mine cele mai cunoscute metode anti-fumat sunt plasturii cu nicotina, guma de mestecat Nicorette si tigara electronica. Pe primele doua le-am incercat fara succes.
Cu tigara electronica am reusit sa renunt la fumatul clasic de aproape un an si jumatate.

De ce nu am reusit cu primele doua… simplu, din doua motive. Primul, nu eram satisfacut, tot ma „ardea buza” dupa o tigara. Mestecam guma Nicorette pana ma dureau falcile… prietenii stiu de ce… Al doilea motiv era lipsa gestului de fumat. Desi ambele motive sunt importante pentru un fumator… cel mai important este sa nu mai simti nevoia, deci nicotina care intra in sange.

Atentie: Nicotina este otravitoare… insa in cantitati mici cum se afla in tigari, nu face rau. Ba chiar sunt studii care atesta ca nicotina stimuleaza neuronii. Celelalte substante din tigari sunt cancerigene.(exista peste 4000 de substante, pe langa gudron si monoxid de carbon)
Si substantele de la Coca-Cola sunt otravitoare in concentratie mare… totusi bautura racoritoare nu a otravit pe nimeni si se vinde masiv.

De curand am gasit un studiu facut de Intellicig care m-a facut sa inteleg mai bine despre ce e vorba. De ce am reusit sa renunt la fumat atat de usor. Ma rog, nu am renuntat decat la tigarile clasice, am devenit fan tigara electronica.

 
Studiul ne arata Timpul (Tmax) la care atingem satisfactia maxima (Cmax), adica pe romaneste, in cat timp nicotina de care avem nevoie ajunge in sange… si ne satura de fumat.
Ca sa intelegeti NDD = nicotine delivery device = dispozitiv de livrare a nicotinei = tigara electronica.
Se vede din tabel ca tigara electronica atinge nivelul de satisfactie cel mai rapid. Este diferenta uriasa intre guma de mestecat, plasturi si tigara electronica.

Asa ca de asta ne chinuim cand folosim alte dispozitive, guma, plasturi, pentru ca pana ajunge in sange nicotina de care avem nevoie, ne trece cheful si ne aprindem o tigara. :))

Iata ca apar si studii stiintifice despre tigari electronice. V-am promis ca o sa mai vin cu informatii medicale… ma aflu in perioada de studiu. 🙂

4 comentarii

  1. sunt fumatoare de mai bine de 25 de ani si nu cred ca mai e necesar sa spun de cite ori m-am gindit sa iau o decizie in privinta fumatului.prob e ca imi place sa fumez iar faptul ca sint sanatoasa tun si plina de vitalitate nu ma motiveaza in nici un fel sa renunt la aceasta placere care a devent dependenta .articolul citit ma convinge sa incerc aceste tigari electronice marturisesc ca am aflat de mult timp de existenta lor insa nu am incercat sa aflu despre ce e vb mai amanuntit si m-am bazat pe parerile altora mai mult sa mai putin indreptatite
    .multumesc pt articol e foarte interesant

  2. Tigara electronica este alt rahat chinezesc pus in gura romanilor.
    Borfasii care vindeau etnobotanice, vand acum tigari electronice.

    • De acord doar cu partea ca e o firma care vindea etnobotanice si acum s-a profilat pe tigari electronice. Sunt niste excroci. Insa celelalte tampenii pe care le spui, sunt total deplasate.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu